Ágoston Éva

MERT MINDEN FOTÓNAK VAN EGY TÖRTÉNETE…

 „Sokan azt gondolják, hogy ez az idő múlásával egyre komolyabb kihívás, de én szerencsére éppen az ellenkezőjét tapasztalom: minél régebb óta gyakorlom a szakmát, annál több új ötletem támad, mindegyiknek a megvalósítás nem is fér bele az életembe.” Máté Bence

Magamról… valamikor gyerekkoromban beleszerettem a jelen megörökítésébe. Kaptam a szüleimtől hozzá egy Certo majd egy Smena8M gépet.  Fákat, virágokat fotóztam akkoriban és egyre jobban tetszett. Mai napig feltölt pld szülővárosom: Dombrád és környékének fotózása, ahol szerencsém van, mert a Tisza partján van J A másik kedvenc a lakóhelyem (Bpest 16.kerület) kertvárosi részének megörökítése, amely hálás „fotóalany” a maga Mátyásföldi villanegyedével és a Naplás tóval.

Természetes volt, hogy érettségi után fényképésznek tanulok. Akkoriban még mi hívtuk elő a filmet és képeket, fontos volt a komponálás, a fénymérés hisz nem lehetett egy dologról 15-20 fotót lőni, mint ma a digitális világban. Illetve lehetett, de az költséges dolog lett volna. Akkor már Fuji gépem volt.

A megörökítés szeretete megmaradt és marad is már, mindennel foglalkozok, de igazán a természetfotózást szeretem. Kikapcsol és nagyon szeretem.

Ma már a digitális világban ezer lehetőség van a fotón utómunkát végezni, hogy még jobban tetsszen…nekem és másoknak…

Mára sok fotópályázat nyertese lettem, a National Geographic több mint 200 fotóm publikálta, van közte Nap képe is, és Magazinoknak (pld. Kertvárosi Magazin Bp.16.kerület) is dolgozom, mint fotós, és kikötöttem a Canonnál-mint fényképezőgép márkánál.

Szerettem volna egy csoporthoz tartozni, inspirálódni másoktól és sok keresés után találtam a Pannon Fényképészkörre. Igyekszem a csapat életében lehetőségeim szerint aktívan részt venni

Ágoston Éva tagja az MFVSZ-nek

Facebook: https://m.facebook.com/AgostonEvaPhotographer/

Weboldal: https://agostoneva.hu