Kovács Gábor

A fotózás világából gyerekkoromban kaptam az első ízelítőt édesapám által, akinek a bőröndjéből elővarázsolt előhívó labor egy csoda volt a számomra. Így a kortársaimhoz hasonlóan én is boldog tulajdonosa lehettem egy Szmena gépnek és a vele járó lehetőségeknek. Aztán a következő 1-2 évtizedben a világ más érdekes részei kerültek előtérbe, így a fotózás háttérbe szorult, hogy aztán már tapasztalt és családos emberként újra elmerülhessek ebben a csodálatos világban. Egyszerű kompakt gépekkel kezdtem újra, ami után kipróbáltam magam a DSLR-ek világában is, de végül visszaváltottam a bridge kategóriára amit ma is boldogan használok.

Jelenleg jóval kevesebb időt tudok a fotózásra szánni, mint amennyit szeretnék, így a tudatosság és a  tervezés még kevésbé jellemzi a fotózásaimat. Örülök amikor végre hódolni tudok ennek a hobbynak és akkor viszont mindent megörökítek, amit érdekesnek találok. 

Idő hiányában mások munkásságában sem tudtam igazán még elmélyülni, így inspirációkat is csak a saját környezetemből tudok meríteni. Mivel nagyon jó kikapcsolódásnak tartom a fotózást, ezért szeretnék jobban elmélyülni benne, megtalálni azt a területet ami legközelebb áll hozzám és jóval több tudatosságot is szeretnék vinni a fotózásomba.

A tudásom nagy részét autodidakta módon szereztem, de részt vettem a Nextfotó tanfolyamán is, ami segített struktúrába terelni az innét-onnét összecsipegetett információkat.