Császár László

Az első fényképezőgépet nagynéném nyomta a kezembe, valamikor a 80-as évek derekán. Ő tanítgatta a használatát, és szerettette meg velem a fényképezést, akkor még  fekete-fehérben. A fotózás azóta is a szívem csücske maradt, csakúgy, mint a fekete-fehér képek. 

2017 óta merültem el komolyabban a fotózásban, ekkor voltam Balassa Laci (†) Landscape Masterclass workshopján, ami egy nagyobb lökést adott számomra. Ezt követően számos egyéb workshopon, tanfolyamon vettem részt, majd 2021-ben elvégeztem a Fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ képzést. 2023-tól az Imre Tamás vezette fotóoktatásokon fejlesztem a tudásom.

2019 óta veszek részt fotós pályázatokon. Több elfogadás, kiállított kép, honorable mention és különdíjas kép szerepel a portfóliómban, ezek részletei weboldalamon megtalálható.

Legkedvesebb témáim a sport, és a mozgás, ezek közül is különleges kedvencem az Endurocross és Motocross versenyek, valamint a tánc fotózása. Szívesen fotózom még tájképeket, épületeket, a természetet, illetve ezek kombinációját. Mindezeket a Fujifilm stílusos X sorozatú gépeivel készítem.

A Pannon Fényképészkör Egyesület elnökségi tagjaként 2021-ben szerveztem meg először a Veszprémi Fotósviadal Hétvégét, majd 2022-ben EKF pályázati támogatással megálmodtam és megszerveztem a Fotósviadal Jelvényszerző túrát, 2023-ban pedig az első PFE fotópályázatot, mindezeken felül a tihanyi Rege Art Galéria kiállítási anyagainak szakmai irányítását is vezetem.

Balassa László (†), Bácsi Róbert, Schram András, Daniel Tengs, Jacek Bonecki, Dan Edwards, Jordan Matter, Ben Thouard, Morgan Maassen képei adnak leginkább inspirációt.

Weboldal: laszlocsaszar.com