Bánhalmi Norbert

Nos, mikor 1979 -ben megszülettem, szerintem senki sem gondolta volna, hogy egyszer majd profi fotós leszek, hiszen az informatika volt a fő szakterületem a középiskolában és a főiskolán is. Első képeimet még nagybátyámmal közösen készítettem 1999 -ben, Ő volt számomra a legjobb fotós. Majd hivatásos katonaként szolgálati okokból kifolyólag, megismerkedtem a digitális fotográfiával és azonnal beleszerettem. Rengeteget tanultam és több mesterem is volt, akik segítettek az utamon és a mai napig is mellettem állnak. 7 évvel később, 2006 -ban létre hoztam a Magyar Honvédségen belül az első fotóstúdiómat, aminek fő profilja a rendezvényfotózás volt

Kezdetben az esküvői fotózás volt a fő témaköröm, s nagyon büszke vagyok rá a mai napig, hogy közel 5 év alatt több mint 100 ifjú pár szavazott nekem bizalmat. Majd 2008 -tól a Coca Cola -val való együttműködés következtében, a reklámfotózás hozta el számomra a kreatív énem igazi kiteljesedését. A barátok idősödése és kislányom megszületése miatt azt vettem észre, hogy a családi / kismama fotózás egyre nagyobb  hangsúlyt kap most már a reklámfotózás mellett az életemben. Amit még nagyon szeretek, az a portréfotózás, és a New York-i munkáim inspirálása következtében pedig a divat és portfólió fotózás, ami mostanában az online társat keresők kedvenc fotózási kategóriája. 

Itt említeném meg, hogy bár nem kedvenc témaköröm, de rengeteg segítséget és önbizalmat tud adni mind a Hölgyeknek, mind pedig az Uraknak, a művészi aktfotózás, amiben a párom szerint a legszebb képeket tudom alkotni. Olyannyira, hogy ebben a témában e komoly témát feldolgozó könyvem is megjelent, de erről majd később írok. Sokan furcsálják is, de én úgy gondolom az igazi társ támogatása és hite nélkül nálam például többek között, ez a weboldal és a tartalom sem létezne.

2018 volt az az év, amikor először éreztem, hogy szakmámon belül ” megérkeztem”. Óriási álmom vált valóra azzal, hogy fotósként, az Olympus világmárka egyik nagykövetévé választottak, ami az egyik legrangosabb szakmai elismerés egy fotós életében. 2020 -ban a Tihanyi Bencés Apátsághoz tartozó gyönyörű balatoni panorámával rendelkező Rege Galériájának kurátora lettem.