Cikkek

Fotós pillanatok 2021-ből

Borítókép: Apró virágok a Benedek-hegyen

A 2021-es év mindenkinek új fordulatokat, kihívásokkal teli időszakot hozott, amelyben már jobban oda kell figyelnünk egymásra. A korlátozások és az elszigeteltség ellenére azért így is akadt némi lehetőség felfedezni, kicsit elszakadni a nyüzsgéstől. Az alábbi képekkel szeretnék egy kicsit mesélni az évről, amit ugyan nem neveznék az eddigi legkönnyebbnek, mégis megelégedve tekintek vissza az elmúlt időszakra.

Ebben az évben az első kirándulásom Tata felé vezetett, egy szeles, felhőkkel tarkított napon. Kellemes, pihentető időtöltés volt sétálni a város utcáin, ahol egy kicsit megfeledkezhettem a járványról és a mindennapok problémáiról. Igazán szép volt a naplemente, érdemes volt aznap ellátogatni.

Az első fényképészkörös kirándulásom a Bakonynána mellett található Római-fürdő vízesés felé vezetett, ami már önmagában is egy nagyon szép látvány, rengeteg jégcsappal díszítve egy vadregényes szurdokban. A vízesésen kívül a hazafelé vezető úton is akadt érdekes téma. Az egyesületben mindenki hatalmas lelkesedéssel fotózik, ezért nem volt kérdés, hogy megállunk akár az út szélén is, hogy megörökítsük a pompás kilátást.

Az I. kerület zöldterületein láthatóan jól érzik magukat a feketerigók, gyakran lehet itt találkozni velük. A várnegyed ugyan szépsége miatt nagy turistaforgalomnak örvend, ennek ellenére a sok kis zeg-zugos utcában, ligetben, sétányon mindig lehet találni egy kis nyugodt helyet, ahol az ember megpihenhet.

Budapest hol nyüzsög, hol megpihen. Legyen az nappal vagy este, szeles, napos vagy esős idő, mindig történik valami és lehet találni valamit, amit érdemes megörökíteni. Megszámolhatatlan alkalommal sétáltam a városban egy hosszú nap után, hogy egy kicsit eltereljem a gondolataim a munkáról.

Márciusban a Gellért-hegy minden alkalommal virágba borul, felemelő, ahogy a hosszú tél után ébredezik a természet, amit a városban élő emberek is nagyra értékelnek, ezúttal is sokan próbáltak fotókat készíteni a pompázó fákról. Ezt az időszakot szeretem a legjobban az évben.

Különös témának tűnhet, de a várnegyedben és az I. kerületben található díszes ajtók, bejáratok számomra nagyon kedvesek, tetszik sokféleségük, díszes külalakjuk.

Legyen bármilyen évszak, azért esős időben is akad érdekes téma, ilyenkor nyilvánvalóan óvni kell a felszerelésünket. Gyártótól és termékkategóriától függően egy fényképezőgép és objektív kombináció akár teljesen vízálló vagy időjárásálló lehet, de ezt mindig ellenőrizzük a kamera és az objektív adatlapján! Természetesen az egyszerű, otthon barkácsolt dolgok is működhetnek, de legyünk mindenképpen nagyon elővigyázatosak.

Relatíve kevés portrét készítettem az évben, annak ellenére, hogy kedves műfaj számomra. Bízom benne, hogy a jövő év még több lehetőséget rejt majd magában és a járvány is enyhül majd, hogy többet látjuk egymást barátainkkal.

Hálás vagyok, hogy az elmúlt évben a lehetőségekhez képest sok szép helyen járhattam, igazán sokat kirándultam Magyarország területén. Mivel nagyon sok örömet nyújt nekem ez a hobbi, a jövő évben is újult erővel fogom művelni.